• popkoorzo.goirle@gmail.com

Coaching

 

Coaching

Vanaf december 2023 is Herma Timmer onze zangcoach en dirigente.

Erg blij zijn we met onze nieuwe ervaren zangcoach en verheugen we ons op een gezellige en vooral muzikale samenwerking! 

Muziek speelde van jongs af aan een belangrijke rol in Herma’s leven. Op zes jarige leeftijd kreeg zij haar eerste blokfluitlessen. Op haar zeventiende werd ze toegelaten aan het conservatorium in Zwolle, met als hoofdvak dwarsfluit. Toch koos ze op het allerlaatste moment voor een andere opleiding, die haar toen meer aantrok: muziektherapie aan de Kopse Hof in Nijmegen.

Ze werkte met veel plezier een paar jaar als muziektherapeut, maar het zelf musiceren bleef trekken. Daarom besloot ze weer te gaan studeren: klassieke zang bij Maria Acda, aan het conservatorium in Utrecht, een opleiding die ze in 1997 afsloot. Nog weer later, in 2006, volgde ze de opleiding Koordirectie aan het conservatorium in Tilburg 

Sinds 1997 is Herma werkzaam als zangdocent en dirigent van verschillende kamerkoren. Hoewel klassiek geschoold, ze heeft altijd een grote affiniteit gevoeld met andere muziekstijlen, zoals wereldmuziek, pop en musical.

Met haar koren ontwikkelde ze een voorliefde voor programma’s rond een bepaald thema – voor concerten met een verhaal. Ze werkt dan ook regelmatig samen met een regisseur om tot spannende voorstellingen te komen. Daarnaast is ze altijd op zoek naar een boeiende samenwerking met andere musici en artiesten uit verschillende disciplines. 

Repetities

Onze vaste repetitie-avond is wekelijks op iedere dindagavond van 20.00 tot 22.00 u.

U kunt ons vinden op de tweede etage (zaal 2.004) in het CC Jan van Besouw in Goirle.

Onze ontspannen en tevens enthousiaste manier van werken zijn een uitstekende mix voor onze gezellige repetitie avonden.

We starten met het opwarmen van onze stem door middel van het inzingen (stemoefeningen; leuke canon). Daarna starten we met het instuderen van een nieuw nummer.

In drie (3) of vier (4) stemgroepen worden de nieuwe nummers eigen gemaakt onder de vakkundige en muzikale begeleiding van onze dirigent(e).

We maken daarbij gebruik van bladmuziek, die met de audio per stemgroep kan worden gedownload op de eigen computer (en/of tablet en/of smarttelefoon). Het is geen vereiste om noten te kunnen lezen, stap voor stap bereiken we het gewenste resultaat.

  1. Na het nuttigen van een drankje gaan we de tweede helft van de repetitieavonden op meer ontspannen wijze verder met het zingen en finetunen van ons bestaande repertoire.
  2. Zie voor recente nieuwe nummers onder Muziek op de pagina Koorinfo.