• popkoorzo.goirle@gmail.com

Coaching


Foto: Lotte de Graaf Photography

Coaching

Vanaf januari 2015 is Kyra van Camerijk onze enthousiaste vocal coach en dirigente.

Kyra is als Docent Muziek afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Na haar studie heeft Kyra zich verder verdiept in de bouw en werking van de stem. Zo heeft ze diverse cursussen op dit gebied gevolgd, waaronder Estill Voice Training System (EVTS) Level 1 & 2. Op dit moment studeert Kyra aan het Universal Voice Institute in Amsterdam. Daarnaast is zij ook actief als sopraan solist en als zangcoach/-docent. Ze coacht individuele leerlingen en geeft stemvorming aan (klassieke) koren.

Per 1 november 2023 stopt Kyra helaas met het dirigeren van ons gezellige koor. Ben jij of ken je iemand die onze nieuwe dirigent wil worden, dan ontvangen wij heel graag een mailtje of een berichtje op deze site. 

Repetities

Onze ontspannen en tevens enthousiaste manier van werken zijn een uitstekende mix voor onze gezellige repetitie avonden.

We starten met het opwarmen van onze stem door middel van het inzingen (stemoefeningen; leuke canon). Daarna starten we met het instuderen van een nieuw nummer.

In drie (3) of vier (4) stemgroepen worden deze nieuwe nummers eigen gemaakt onder de vakkundige en muzikale begeleiding van onze dirigent (e)

We maken daarbij gebruik van bladmuziek. Per stemgroep kan die gedownload worden op de eigen computer (en/of tablet en/of smarttelefoon). Het is geen vereiste om noten te kunnen lezen, stap voor stap bereiken we het gewenste resultaat.

Na het nuttigen van een drankje gaan we de tweede helft van de repetitieavonden op meer ontspannen wijze verder met het zingen en finetunen van ons bestaande repertoire.

  1. Zie voor recente nieuwe nummers onder Muziek op de pagina Koorinfo.